Tagarbejde

Skal du have et nyt tag eller skal du have renoveret dit gamle tag? 

Her kan du blive klogere på hvad det indebære, når der skal arbejdes med tagarbejde.

Hvem kan udfører tagarbejde?

Nogle tag typer kan du godt selv anlægge, hvis du er en god handy man. Det er f.eks. eternittag som du selv kan anlægge. Bølgeeternit kan fås i store plader, hvor der er boret for til skruer i forvejen. Dog skal du være opmærksom på at få anlagt det så tæt og lige som muligt. 

Hvis det bare er anlagt det mindste skævt i samlingerne, vil der være stor risiko for at taget kan blive utæt. Men der er mange forskellige typer af tage ud over bølgeeternit og der frarådes det at man selv kaster sig ud i at anlægge taget. 

Det anbefales generelt at få en en tagspecialist til at anlægge dit tag. Tagarbejde er en stor arbejdsproces og kræver fagmænd, som er uddannede inden for tagarbejde og tagrenovering

Nyt tag

Der er mange fordele ved at anskaffe sig et nyt tag. Med et nyt tag vil du f.eks. have en stor fordel når du en dag i fremtiden, skal til at sælge din bolig. 
 
Et nyt tag er en stor faktor som kan spille ind i forhold til salgsværdien af din bolig. Den vil blive påvirket positivt og kan være en lønsom investering i boligen. 

Med et nyt tag kan du få opført en hel ny tagkonstruktion også. Med en ny tagkonstruktion vil du også have nye muligheder, for at kunne skabe mere plads under dit loft. Ydermere vil der er også være unik mulighed for at skabe en bedre isolering af din bolig med et nyt tag. 

Der findes mange forskellige typer af tage og nogle er dyre end andre. Til at vælge det rette tag til din bolig og dine behov, vil vi anbefale at kontakte en tag specialist. De den rette erfaring og tilgang til hvordan du kan få anlagt det rette tag til din bolig. 

Undertag

Hvis du skal have et nyt tag vil en tagspecialist kunne vurdere om den gamle tagkonstruktion kan genbruges. Hvis det kan genbruges vil der afhængigt af hvilken type tag du skal have anlagt, være et behov for at få konstrueret et undertag. Denne konstruktion kan skaber mindre plads på dit loft, men til gengæld er det med til at styrke tagets konstruktion, samtidigt med at det bliver bedre isoleret.

Renovering af tag

Selvom du godt selv må anlægge et eternittag, så betyder det ikke at du også selv må renovere det. 

Det kommer nemlig meget an på om dit nuværende eternittag er fra før 1984. Hvis dit eternittag er ældre end det pågældende årstal, så er der store mængder af asbest i tagpladerne. 

Dette stof er meget sundhedsskadeligt og derfor kræver det at du få en professionel taglægger til at renovere dit eternittag. 

Andre tagtyper er ikke giftige at arbejde med som de gamle eternitplader. De kræver dog stadig en fagmand inden for taglægning.