Er du udlejer, og er der opstået en konflikt med en lejer? Så anbefales det at kontakte en professionel lejerets advokat til at hjælpe med sagen.

Fraflytning

Har du som udlejer styr på krav og lovgivningen når en lejer fraflytter boligen? Som udlejer er det afgørende at have styr på de krav og lovgivninger der gælder, når en lejer fraflytter boligen. 

Ting du bl.a. skal være opmærksom på, er lejeaftalen, flyttesyn, depositum, kommunikation med lejeren, samt lejelovgivningen. Det er vigtigt at søge professionel rådgivning, hvis du er usikker på dine forpligtelser eller har komplekse spørgsmål vedrørende fraflytning som udlejer. 

En lejerets advokat kan hjælpe med at sikre, at du handler i overensstemmelse med lovgivningen og beskytter dine interesser som udlejer.

Tilbagebetaling af depositum

Når det kommer til tilbagebetaling af depositum, er der flere krav lejeren skal opfylde. Lejeren skal have afsluttet lejeaftalen, og være flyttet ud af lejemålet, og have indleveret en gyldig opsigelse i henhold til lejeaftalen og eventuelle frister.

Lejemålet skal afleveres i god og acceptabel stand. Det betyder, at lejemålet skal være rengjort, eventuelle ændringer lejeren har foretaget skal tilbageføres den oprindelige stand, og så vidt muligt have udbedret eventuelle skader udover normalt slid. Samt skal nøgler afleveres til udlejer. Er der udestående betalinger fra lejerens side, kan udlejer holde depositum tilbage, for at dække disse beløb.

For dig som udlejer, skal du 14 dage inden den nye lejer overtager lejemålet, skal der laves en fejl- og mangelrapport, jf. lejeloven. Her skal dokumenterede fejl, mangler, samt estimerede omkostninger heraf efterfølgende sendes til lejer. Det anbefales at gemme en kopi af kvitteringen. Her skal lejeren være til stede, for at godkende og underskrive fraflytningsrapporten.

Inden den nye lejer flytter ind, skal boligen istandsættes. Ud fra fraflytningsrapporten vurderes det hvorvidt lejer eller udlejer hæfter for dette, afhængig af slid og standen af boligen. Dernæst skal udlejer udbetale resterende depositum til lejer, inden for rimelig tidsfrist. Er omkostninger højere end depositummet, skal lejer hæfte for det resterende beløb for renoveringen.

Det er altid en god idé at sikre, at du har en klar og detaljeret lejeaftale, der indeholder betingelser og procedurer for fraflytning. Det giver dig et solidt grundlag for at håndtere fraflytningen på en retfærdig og lovlig måde.

Hvad koster en lejerets advokat?

Prisen på en lejerets advokat kan variere afhængigt af flere faktorer, da den afhænger af hvilken sag du har kørende, antal timer, samt om du har forsikringer, der kan dække nogle af udgifterne til advokathjælp.

Omfanget kan være alt fra gennemgang af lejeloven, eller en sag, hvor udlejer og lejer er uenige om fraflytningen. Ofte faktureres lejerets advokater baseret på timetakster, eller kan tilbyde faste priser for specifikke ydelser.

Få hjælp af en erfaren lejerets advokat

Står du og skal have advokathjælp? Vi anbefaler LejeretExperten til at hjælpe med sagen. Med 20 års erfaring med Lejeloven har de efterhånden haft en bred vifte af sager. Du er sikret optimal rådgivning fra begyndelsen, og kan trygt anvende dem for en større chance for at vinde din sag. Med 4,7 ud af 5 stjerner på Google, mener vi, at det indikerer en professionel service i høj kvalitet.