Varmepumpe

Står du og overvejer at skrifte dit gamle varmeanlæg ud? Du kan i dette blogindlæg blive klogere på hvilke fordele og ulemper, som der er ved at få installeret en varmepumpe i din bolig.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et varmeanlæg, som udnytter varmen i luften eller jorden. En varmepumpe er et billigere alternativ end de normale opvarmningskilder, og er herunder også bedre for miljøet. Der findes 3 forskellige typer varmepumper, som på hver sin måde opvarmer hjemmet:

Luft-til-luft varmepumpen er oftest placeret udenfor din bolig. Luft-til-luft varmepumpen anvender varmen i udeluften, og omdanner dette til varme i din bolig. Den udnytter hermed al varmen fra udeluften og bruger dette til at opvarme din bolig.

Luft-til-vand varmepumpen udnytter den allerede eksisterende varme luft, som allerede er i boligen eller udenfor til at skabe mere varme.

Jord-til-vand varmepumpen udnytter jordvarmen fra det øverste lag jord i haven. Varmen skabes ved, at en væske fyldt slange som ligger nede i jorden bliver opvarmet af den energi som solen giver jorden. Jordvarmen transporteres herefter til varmepumpen, som skaber varme i din bolig.

varmepumpe

Fordele og ulemper ved varmepumper

Uanset hvilken af de 3 ovenstående varmepumper som man vælger, så vil der være flere fordele ved at få installeret en varmepumpe i hjemmet. Vi har her samlet nogle af de fordele, som er forbundet ved en varmepumpe: Du sparer mange penge på elregningerne. Varmepumper er billigere i drift end almindelig elvarme. Anlægget kører af sig selv, og du skal som forbruger ikke stå for noget løbende vedligeholdelse eller lignende. Varmepumper er bedre for miljøet, og udleder langt mindre CO2 end oliefyr eller gasfyr. Der skal kun bestilles et årligt servicetjek. Varmepumpen kræver ingen vedligeholdelse.

Selvom dette lyder meget fristende er der dog også et par ulemper, som du skal være opmærksom på inden du bestiller en varmepumpe. Vi har her samlet nogle af disse ulemper: Varmepumper kan lave mere lyd end almindelige varmekilder. Det kan derfor være klogt, at placere dem i kælderen eller i bryggers. Varmepumper kræver et tilstrækkeligt isoleret hus for at opnå den optimale opvarmningseffekt. Det kan være relativt dyrt, at få installeret en varmepumpe. Det kan derfor være klogt, at indhente et uforpligtende tilbud for varmepumpe og installation inden man bare bestiller den.

Få hjælp med installation af varmepumpe

Er du blevet en smule klogere på varmepumper, og mener det kunne være noget for dig? Så kan det være en stor fordel, at indhente professionel hjælp til installation og valg af varmepumpe. Det kan være svært selv, at tage hånd omkring det hele, hvis ikke man har forstand på dette. Få deres den rette vejledning og rådgivning, så man ender med det bedste resultat.